40:29 ve 40:38 ayetleri ile ilgili düzeltme ve hatırlatma yapalım.
Daha önceden bu iki ayette "Reşad" kelimesi geçtiği için ayetlerin numaralarına özel anlamlar vererek bir çıkarımda bulundum ama tekrar bir düzeltme ve hatırlatma yapma gereği hissettim. Öncelikle bu ayetlerin numaralarına özel anlamlar vermemin sebebini açıklayayım. 40:29 ayetinden önce bir elçinin firavun tarafından öldürülmeye çalışıldığı yazıyor.
Firavun’a karşı Musa
[40:26] Firavun dedi ki “Bırakın da Musa’yı öldüreyim ve bırakın da Rabbine yalvarsın. Onun dininizi bozmasından veya yeryüzünde kötülük yaymasından endişeliyim.”
[40:27] Musa dedi ki “Ben, Hesap Günü’ne inanmayan her kibirliden, Rabbime ve Rabbinize sığınıyorum.”
Tanrı Yalancı Olmayanlara Rehberlik Eder
[40:28] Firavun’un halkından inancını gizleyen bir adam dedi ki “Siz bir adamı, sırf ‘Benim Rabbim TANRI’dır’ dediği için, üstelik size Rabbinizden apaçık kanıtlar gösterdiği halde nasıl öldürebilirsiniz? Eğer o bir yalancıysa bu onun problemidir ve eğer o doğru sözlü ise siz onun vaatlerinden faydalanırsınız. Şüphesiz, TANRI hiçbir haddi aşana, yalancıya rehberlik etmez.
Bu ayetlerden sonra 40:29 ayeti geliyor ve Allah'ın azabının geleceğinden bahsediyor. İlginç olan bu ayette "Reşad" kelimesi geçiyor. Öyleyse bu ayetin numarası Reşad Halife'nin öldürülmesinden 29 yıl sonra Allah'ın azabının gerçekleşeceğini haber vermiş olabilir. Peki o zaman kontrol edelim, Reşad Halife’nin öldürüldüğü yıl 1990 + Allah'ın azabının gerçekleşeceğini söyleyen ayetin numarası 29 = 2019 yılında gerçekleşecekmiş. Peki ya bu yılda ne oldu?
Covid-19 tüm insanları sarmaya başladı. Tekrar okuyun bakın tesadüf olamaz bu, 2019 Yılında Covid-19 çıktı ve tüm insanları sarmaya başladı. Bu olayın Duhan Suresi'nde haber verildiğini okudum. 44:11 ayetinde haber verilen Covid-19 olamaz mı?
[44:11] İnsanları saracaktır; bu, acı veren bir azaptır.
Öncesinde bize beklememizi söylüyor sonrasında ayetlerin devamında onlara bir elçi gelmişti hatırlarlar diyor. Acaba Covid-19'daki 19 sayısı bir elçiyi mi hatırlatıyor bunun üzerinde düşünmelisiniz.
Tanrı’nın Antlaşma Elçisi*
[44:13] Artık iş işten geçti ya, hatırlarlar! Onlara aydınlatıcı bir elçi gelmişti.*
[44:14] Ancak, “İyi eğitimli fakat deli!” diyerek ondan yüz çevirdiler.
Bu elçinin iyi eğitimli olduğuna dikkat edin. Reşad Halife de bir bilim insanıydı. Onun hayatından bir kesit yapıştıracağım.
19 Kasım 1935 tarihinde Mısır'da doğdu. 1959'da Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmeden önce Mısır'daki Ayn Şems Üniversitesi'nden onur derecesi aldı. Daha sonra Arizona Üniversitesi'nden biyokimya alanında yüksek lisans ve Kaliforniya Üniversitesi, Riverside'dan doktora derecesi aldı. ABD vatandaşı oldu ve Tucson, Arizona'da yaşadı. Amerikalı bir kadınla evliydi, bir oğlu ve bir kızı vardı.
Dr. Halife, yaklaşık bir yıl Libya hükûmetinde bilim danışmanı olarak çalıştı, ardından Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü'nde kimyager olarak çalıştı. Daha sonra 1980'de Arizona Eyalet Kimya Ofisi'nde kıdemli kimyager olarak çalıştı.
Evet bu yazıyı okuduysanız Duhan Suresi'ndeki elçinin Reşad Halife olduğu anlamışsınızdır. Şimdi anlatması daha karmaşık olan kısım kaldı. 40:29 ayetinin numarasının 1990 yılına eklenerek azap yılının bulunmasının sebebinin ayette "Reşad" kelimesinin geçmesi olduğunu yazmıştım. Ama "Reşad" kelimesinin geçtiği bir ayet daha vardı, 40:38 ayetinde de "Reşad" kelimesi tıpkı 29. Ayetteki gibi son kelimeydi fakat bu iki ayet arasında çok güzel bir fark vardı. 29. Ayette Firavun halkını sadece kendi görüşüne zorluyor ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alıyor. Fakat 38. Ayette bir inanan mümin kişi Reşad'ın yolunu öneriyor, zorlama yok sadece öneriyor. Bu iki ayet arasındaki bu güzel farkı görünce aklım başıma geldi ve hemen Kuran'ın ifade özgürlüğüne verdiği önemin ne kadar çok olduğunu hatırladım.
Sadece kendi görüşünü dikte ettiren firavunlar her dönem olmuştur bu dönemde de var. Salman Rüşdi(isminde "رشد" kökü var dikkate değer bir bilgi) şeytan ayetleri kitabını çıkardığında islam alimleri tarafından çok tepki çekti ve idama mahkum edildi. Aynı kaderi Reşad Halife de yaşadı, ölüm tehditlerine rağmen Tucson mescidine gitmeye devam etti ve 1990 yılında mescidde 29 yerinden bıçaklanmış olarak öldürülmüş bulundu. Şimdi bundan çıkaracağınız sonuç şu olmalı: Karşındaki kişinin fikirleri ve düşünce yapısı nasıl olursa olsun saygı duymak zorundasın. Bırak öldürmeyi, hakaret bile edemezsin. Yoksa firavundan farkınız kalmaz. Allah, müşrik sünnilere bir plan kurdu. Onların uydurduklarını bir bir yutacak Musa'nın asası. Sonuçta tarih tekerrür ediyor. Bilim ve teknolojiye önem veren topluluklar ilerledikçe ilerliyor. Allah düşünen ve aklını kullanan toplulukları destekliyor. Arap toplulukları ise kendilerine mesaj olarak gönderilen Arapça Kuran'a yüz çevirdiği için kötü azap onları kuşattı. Uzun yüzyıllardır Arap toplulukları beladan başı kurtulmuyor. Duhan Suresinde Covid-19 anlatılır demiştim ya şimdi size Duhan Suresinin son iki ayetini örnek vereceğim ki ibretlik olsun.
[44:58] Dikkate alsınlar diye, onu senin dilinde bu şekilde açıklığa kavuşturduk.
[44:59] Öyleyse bekle; onlar da beklemek zorunda kalacaklardır.
Neyse biz 40:38 ayetine geri dönelim. Daha öncesinde 38. Ayetin numarasının da bir azapla ilgili olduğunu zannetmiştim ama öyle değilmiş. Sadece 40:29 ayetinde Allah'ın azabının bize gelmesi geçiyor demek ki 29 sayısı Allah'ın azabıyla doğrudan alakası var. 40:38 ayetinde ise azaptan bahsedilmemiş. Bu ayet anlam ve mana olarak Reşad Halife'nin ölümünden 38(19×2) yıl sonra bir müminin çıkıp halkına doğru yolu göstereceğini ima ediyor. Yani 1990+38=2028 yılında bir elçi daha gelebilir diyorum çünkü Reşad son elçi değildi. Son elçi demek kimsenin haddine değil çünkü 40:34 ayetinde Kur'an bunu söylemeyi yasakladı. Bu tahminler ne kadar gösterir bilmiyorum ama Reşad Halife'nin ölümünden 38(19x2) yıl sonra önemli bir olaya şahit olacağız gibi gözüküyor. Tam olarak ne olacağını Allah bilir, biz sabredip göreceğiz İnşaAllah. Ama daha öncesinde 38. Ayetin de azaptan bahsettiğini varsayarak 2028 yılında göktaşı düşebilir demiştim ve delil olarak önceki ayetleri göstermiştim.
[40:36] Firavun dedi ki “Ey Haman! Benim için yüksek bir kule inşa et, belki erişip keşfedebilirim.
[40:37] “Göğe ulaşmak ve Musa’nın tanrısına bir göz atmak istiyorum. Ben onun bir yalancı olduğuna inanıyorum.” Böylelikle Firavun’un kötü işleri gözlerinde süslendi ve böylelikle (doğru) yolu izlemekten alıkonuldu. Firavun’un planı gerçekten kötüydü.
[40:38] İman etmiş olanlardan biri dedi ki “Ey halkım! Bana uyun, ben size doğru yolda rehberlik edeceğim.
Tabii göktaşı düşeceğini hem bu ayetlerden hem de Duhan Suresi 16. Ayetten anlıyoruz fakat bu göktaşı ne zaman düşecek ve ne zaman bu göktaşının yörüngesinde değişiklikler yapılmaya çalışılacak bilemeyiz. Sadece tahminde bulunarak sizi uyarmaya çalışıyorum. Umarım beni alaya almıyorsunuzdur.
[44:16] Büyük vuruşu vuracağımız gün, intikam alacağız.
Evet bu ayet gerçekleşecek çünkü ALLAH’ın sözü gerçektir. Aslında ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir tahminde bulunabiliriz mesela Edip Yüksel'in eski bir videosunda 2033 yılında büyük bir değişim olacağı ile ilgili bir tahmini vardı. 2033 sayısı da 19'un tam katıdır. 2033=19×107 eder. Tabii bu büyük değişimin öncesinde büyük bir olay da olması gerekiyor.
2032 Yılı!
O yıl göktaşı çarpabilir.
Peki bilim camiası ne diyor bu konuda?
Yakın zamanda keşfedilen ve 2032'de Dünya'ya yakın geçiş yapması beklenen asteroidin gezegene çarparsa hangi bölgeleri etkileyebileceği açıklandı.
NASA'nın 2024 YR4 adı verilen asteroide yönelik yeni gözlemleri doğrultusunda göktaşının 22 Aralık 2032'de Dünya'ya çarpma ihtimali yüzde 2,3 olarak belirlenmişti. Ancak yeni gözlemler bu risk değerlendirmesinin güncellenmesine neden olabilir.
Bu durumda Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Etiyopya, Sudan, Nijerya, Venezuela, Kolombiya ve Ekvador gibi ülkeler risk altında.
...
Selam, YR4 ile ilgili çok önceden bir video yapmayı planlıyordum ama şu sıralar imkanlar el vermiyor. YR4 tehdit seviyesi şu an yüzde 3'ün üzerine doğru çıktı. Nisan ayına kadar gözlemlenebilecek sonra uzaklaşıp 2028'de tekrar yakınlaşacak...