Selam. Eğer diğer yazılara göz attıysanız farkettiğiniz ve belki sıkılacağınız şey “muhtemelen önceden karşılaşmışsınızdır” ifadesini sürekli kullanmam eğer sıkıldıysanız ki öyle bunu bir şekilde ifade etmem gerekiyor. 19 tablolarında velhasıl 6236 ayet savunucuları tarafından kullanılan fakat 6234 kabülünde de aynen kabul edililiriliğini sürdüren “çift ve tek” tablolarında hep görülen fakat pek bir etkisini görmediğimiz bir sayı: 6555
Bu sayıyı bilmeyenler için açıklayayım Kur’an’ın bütünsel tablolarında en aşağıda toplam ayet numarası verisinin veya spesifik hesapların yanında bir de surelerin toplamını veren 6555 sayısı bulunur. Kur’an’da 114 sure var (n.n+1)/2 formülünü kullanarak görebilirsiniz.
Bahsedeceğim şey tabi ki sayının doğal özelliği olan 19’un katı olması değil. Bunun yerine yaklaşık 2-3 ay önce aslında daha önceden bulduğum Google Drive’ın ücra ve terk edilmiş köşelerinde araştırmacı ve son zamanlarda pi sayısına ulaşmayı deneyen araştırmacı bir arkadaşımızın en sonunda 7 taneye ulaşan yazılarını gördüm. Az önce bahsettiğim satır ve sütünlar temel iki veri yazılmak kaydıyla farklı işlemlere göre şekillendirilebilmektedir. Araştırmacımızın yaptığı şey de şu olmuş aynı zamanda Prof. Dr. İbrahim Esinler’de zamanında tahminimce bir şekilde bu dosyayla karşılaşmıi ve iki büyük delilden ilkini 6234 ayet için daha da yakın bir şekilde doğrulamış illgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Fibonacci Dizisi ve Kur’an hakkında çok güzel bir yazıdır aynı zamanda ben bahsettiğim tabloları özgün araçlara sahip olmadığım için ekleyemeyeceğim ama ne dediğimi anlamanız için güzel bir örnektir.
Fakat en sonda duran ve aynı zamanda dosya sahibinin son gönderisi olan hesaplama yukarıdaki bağlantıdan görebileceğiniz linkte olan işlemin benzerli ve benzersiz (unique/non-unique) ayetleri arasındaki işlemin çarpmalı versiyonudur.
Sanıyorum ki İbrahim hoca tıpkı benim gibi ikinci hesabı gördüğünde bir cevapsız kalmış ve ona dair bir işlem göremedim.
Kısaca işlemi 6234 ve 6236 olmasını etkileyen şey bildiğimiz üzere 9:127v9:129 kabülleridir. Şimdi kafanızda bir tablo canlandırın 1’den 114’e kadar sureler aşağıya doğru sıralanıyor.
1/7 (toplamalı versiyon 1+7=8, çarpmalı versiyon 1x7=7)
2/286 (toplamalı versiyon 2+286=288, çarpmalı versiyon 2x286=572)
Böyle bir tablo hayal edin ama tabi ki toplama ve çarpmalar farklı tablolarda yer alıyor.
Örneğin çarpma tablosunda 572 sayısı eğer başka bir surenin işleminde de 572 yapıyorsa (yapmıyor) o sure(ler) (non-unique) oluyor eğer o sayıyı tek bir sure veriyorsa benzersiz (unique) oluyor.
Yeteri kadar bilgi verdiysem bizim işlemimiz bu sayıların benzerli ya da benzersiz olmasından etkilenmeyecek. 9. Sure 127 ayet ise 9x127=1143, 9. Sure 129 ayet ise 9x129=1161. Bu iki sayıda benzersizkategoride değerlendiriliyor. (unique)
Tablonun nihayetinde ise;
Benzersiz toplamı: 191185/191203 (9. Sureye bağlı +/-18’lik değişim).
Benzerli toplamı: 17826.
191203/17826=10.726074 (daha detaylı sayı için kontrol edin).
191185/17826=10.725064 (daha detaylı sayı için kontrol edin)
Bu iki sayıyı sırasıyla aşağıda belirteceğim “silver ratio” orana bölerseniz elde edeceğiniz sayılar şunlar olacaktır.
Gümüş oranın formülü: 1 + √2=2.41421 olarak buluruz.
Biz ise gümüş oran kenarını: 2+ √2=3.41421 olarak bulacağız. Bu sayının matematiksel tanımı da Beraha Denklemlerinin kabul gören bir parçasıdır.
İlginçtir ki Kur’an’ın 3:14 ayetinde hem altın hem de gümüş geçmektedir.
Sırasıyla 10.726074 ve 10.725064 sayılarını 3.41421’e böleceğim.
10.726074/3.41421=3.14159
10.725064/3.41421= 3.14130
Gördüğünüz üzere iki sayıda çok yakın hassasiyetle pi sayısını verdi. Hatta ne kadar hassas olduğu görmek istiyorsanız hesap makinesinde minimal değişiklikler ile şahit olabilirsiniz.
Peki 6234/6346 ayet kabul eden biri bu ne ifade ediyor. Allah yine bu çok özel sayılardan biri olan 1.618 altın orana en uygun 16:18’de “Allah’ın nimetlerini saymaya kalkarsanız, onların sonunu getiremezsiniz.” ayetiyle bu sayılaeın irrasyonelliğini ve vurgulamıştır. Yazının başını hatırlayın, pi sayısına yoğunlamşmış bir araştırmacının işlemleri bizi bu noktaya getirdi. Kendisi de bu işlemin listelediği 7 işlemden en zayıfı olduğunu söylüyordu çünkü bu sayılar Allah’ın evren üstü matematik yasası gereği asla ve asla rasyonel olamaz ve tam netlikte verilemez. Özellikle de medeniyetin en önemli sayısı olan “pi” gibi kritik bir işlem belli bir hassasiyetle sonsuza kez gidecek şekilde başıboş bırakılamaz. Elimizde yer alan iki temel sayı vardı hatırlayın, 3.141 ve 3.414 bu sayılar sonsuza kadar ilerler. Tabloyu tekrar canlandırın en köşede pek bir etkisi olmayan 6555 sayısını hatırlayın. 3.141 ile 3.414’ü toplayın cevap 6555 çıkacaktır. 6555 sayısı orada adeta bir doğrulayıcı anahtar/sınır gibi durmaktadır.
Bir de belki aklınıza takılmıştır, pi sayısının irrasyonel olmasına rağmen evrende bir şekilde karşımıza çıkması gerçek bir mucizedir ve ona hakim bir güç olmasını zorunlu kılar.
Son bir şey daha yazayım ben bunu nisan ayında fark ettim ve üzerinden belirli zaman geçtiği için bir miktar unuttuğum için bu sabah formüllerin tam isimlerini tekrar hatırlamak için araştırma yaparken en aşağıda “supersilver ratio”/“süper gümüş oran” yazıyordu herhalde yıllar sonra bu da keşfedilir dedim. Bir kaç dakika sonra 6555x3141x3414=70291716570 işlemini yaptım bu sayıyı 3.414’e böldüğümde ise 20587988603.5 sonucuna ulaştım ilginçtir bu sayı supersilver ratio’nun başında yer alan 2 sayısı hariç ondalık bölümde 0.000012 yakınlıkta olduklarını gördüm. Bunu bir delil olarak alıp almamayı size bırakıyorum ama bu kadar yakın olması gerçekten de düşük bir ihtimal.
“Allah’ın nimetlerini saymaya kalkarsanız, onların sonunu getiremezsiniz.”
Selam. Hocam bir iki tane yazım hatası gözüme çarptı onları düzelttim. Onayınız için şimdiden teşekkür ederim.