top of page

Monoteist Kısa Yazılar

Herkese Açık·2 üye

YANLIZCA BANA YANLIZCA BENDEN 19

Kuran'daki belli özel (ilahi) anlam taşıyan kelimelerin 19 ile ilgili Kodlanması çok özel ayrı bir anlam taşımasını ifade etmektedir. nasıl ki ALLÂH kelimesi 2698 19× defe geçiyorsa RAHMAN VE RAHİM diğer örnekler ise BİR kelimesi واحد , YANLIZCA وحدة , KULLUK اعبدوا bu kelimerin hepsinin bir biri ile olan 19 ilişkisi muhteşemdir şimdi öyle bir kelime var ki ;

"فَإِيَّايَ" (Fa-iya-y) Arapça'da "yalnızca Bana" veya "sadece Benden" anlamına gelir. Bu ifade, Allah'a ibadetin veya itaatin yalnızca O'na özel olduğunu vurgulamak için kullanılır.

Bu kelimein tam yazım gramer formu ile sadece Kuran'da 3 yerde geçmektedir.40:81 geçiş hairç tutulmalıdır. Çünki ayette ;

Allah size ayetlerini gösteriyor. O halde Allah'ın ayetlerinden hangisini inkar ediyorsunuz?

40:81 de "Hangisi olarak kullanılmıştır burada bu ifade

İlk geçiş 16:51 ve

Diğeri ise 29:56 sure ve ayet numaralarının tıplamı {16+51+29+56} 152 19×8 ayrıca 16:51 ile 29:56 sure arasında ki ayetlerin sayısda

1444 19×19×4 diğer yukarda verdiğim bütün örnekler ile muhteşem bağlantısı olan bir kelimedir. فاياي "YANLIZCA BANA, YANLIZCA BENDEN "

En doğrusunu ALLÂH bilir

Selam ve sevgi ile

Aranan kelime:فاياي | Bulunan kayıt: 3 adet

1) Nahl/16 | Ayet no:51 | Sayfa:271

Aranan: فاياي

Bulunan:‎‎فَاِيَّايَ : yalnız benden‎

‏وَقَالَ اللّٰهُ لَا تَتَّخِذُٓوا اِلٰهَيْنِ اثْنَيْنِۚ اِنَّمَا هُوَ اِلٰهٌ وَاحِدٌۚ فَاِيَّايَ فَارْهَبُونِ‏

-----------------------------

2) Ankebût/29 | Ayet no:56 | Sayfa:402

Bulunan:‎‎فَاِيَّايَ : o halde bana‎

‏يَا عِبَادِيَ الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اِنَّ اَرْض۪ي وَاسِعَةٌ فَاِيَّايَ فَاعْبُدُونِ‏

3) Mü’min/40 | Ayet no:81 | Sayfa:475

Bulunan:‎‎فَاَيَّ : hangisini?‎

‏وَيُر۪يكُمْ اٰيَاتِه۪ۗ فَاَيَّ اٰيَاتِ اللّٰهِ تُنْكِرُونَ‏

32 görüntülenme

Abonelik Formu

© 19code tarafından kurulmuştur.

bottom of page