ALLÂH KATINDA DİN İSLAM'DIR .
Aranan kelime:الاسلام | Bulunan kayıt: 4 adet
1) Âl-i İmrân/3 | Ayet no:19 | Sayfa:51
Aranan: الاسلام
Bulunan:الْاِسْلَامُ۠ : İslamdır
اِنَّ الدّ۪ينَ عِنْدَ اللّٰهِ الْاِسْلَامُ۠ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ اِلَّا مِنْ بَعْدِ مَا جَٓاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْيًا بَيْنَهُمْۜ وَمَنْ يَكْفُرْ بِاٰيَاتِ اللّٰهِ فَاِنَّ اللّٰهَ سَر۪يعُ الْحِسَابِ
-----------------------------
2) Âl-i İmrân/3 | Ayet no:85 | Sayfa:60
Bulunan:الْاِسْلَامِ : İslam'dan
وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْاِسْلَامِ د۪ينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُۚ وَهُوَ فِي الْاٰخِرَةِ مِنَ الْخَاسِر۪ينَ
3) Mâide/5 | Ayet no:3 | Sayfa:106
Bulunan:الْاِسْلَامَ : İslam'a
حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْز۪يرِ وَمَٓا اُهِلَّ لِغَيْرِ اللّٰهِ بِه۪ وَالْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّط۪يحَةُ وَمَٓا اَكَلَ السَّبُعُ اِلَّا مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَاَنْ تَسْتَقْسِمُوا بِالْاَزْلَامِۜ ذٰلِكُمْ فِسْقٌۜ اَلْيَوْمَ يَئِسَ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا مِنْ د۪ينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِۜ اَلْيَوْمَ اَكْمَلْتُ لَكُمْ د۪ينَكُمْ وَاَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَت۪ي وَرَض۪يتُ لَكُمُ الْاِسْلَامَ د۪ينًاۜ فَمَنِ اضْطُرَّ ف۪ي مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لِاِثْمٍۙ فَاِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ رَح۪يمٌ
4) Saff/61 | Ayet no:7 | Sayfa:551
Bulunan:اِلَى الْاِسْلَامِۜ : islama
وَمَنْ اَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرٰى عَلَى اللّٰهِ الْكَذِبَ وَهُوَ يُدْعٰٓى اِلَى الْاِسْلَامِۜ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِم۪ينَ
{19+85+3+7} 114 19×6
Selam ve sevgi ile

Yasin selam. Ben verilen cevabi anladim ve akla uygun buldum. Benim merak ettigim ve teyid etmek istedigim bu sayimin hangi metoda gore yapilmis olmasiydi. Kuran'da ''kelime'' sayimlari icin sona ek halmis (elif disinda) versiyonlari sayilmiyor. Ama basa ek alanlar dahil ediliyor (besmeledeki kelime sayimlari gibi). 19code sitesinde bazi sayimlar yalnizca ''kok harfler'' uzerinden yapilmis... Sen ise mesela ''ozel'' isim olma sartiyla yapmissin. Ben bunda sorun gormuyorum, ancak yapilan sayimin baskalari tarafindan teyid edilmesi icin bence verilmesi gereken bir on bilgi bu. Ileriki calismalarinda bunu belirtmeni tavsiye ederim. Tekrar selam ve tesekkur.